תגיות

, , ,

IMG_0270.jpgהכנתי את המאפה הזה כבר כמה פעמים ותמיד הוא זוכה למחמאות.
בעיני חשוב לא להתפשר על בצק העלים ולקנות רק את זה העשוי על בסיס חמאה.
גם שונאי תרד מושבעים אהבו אותו כי כמות התרד פה מאד מעודנת ומשתלבת בשאר הטעמים.
המצרכים הדרושים :
1 חבילה של בצק עלים על בסיס חמאה של מעדנות מופשרת במקרר
חומרים למילוי:
500 גרם גבינה לאפייה
200 גרם גבינת עיזים חצי קשה – מגוררת גס
3 ביצים
כרבע קופסא של עלי תרד טריים קצוצים דק
4 בצלים ירוקים קצוצים
כ- 10 עלי בזיליקום טרי
1 כף אבקת מרק בצל
תבלינים לפי הטעם:  מלח, פלפל , תערובת עשבי תיבול איטלקית.
שומשום לבן ושחור לקישוט.

אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצים, מוסיפים להן את הגבינות ומערבבים לתוך התערובת את כל יתר חומרי המילוי. טועמים לבדיקת המליחות והתיבול.
2. פורסים על תבנית התנור נייר פרגמנט.
3. פותחים את הבצק, מורחים עליו את המילוי ומשאירים בצד אחד מעט שוליים ללא מילוי.
4. מגלגלים את הבצק בעדינות לאורכו לרולדה הדוקה. נעזרים בניילון שמתחתיו כדי לגלגל ולהדק.
פורסים לפרוסות ברוחב של 2-3 ס"מ
5. מניחים את עיגולי הבצק בזהירות על נייר האפייה עם מרווחים ביניהם כי הם מתרחבים באפייה.
6. אופים כ- 40 דקות בחום של 190 מעלות צלסיוס, עד להזהבה. בחמש הדקות האחרונות אפשר להפעיל טורבו לקבלת צבע יפה.IMG_0281.jpg

בתיאבון !