2015-12-05 20.15.04

 א ת המתכון למאפה הזה ראיתי בתכנית בישול בערוץ האוכל. זה מבוסס על המתכון של מירי ארזי מקונדיטורייתמתוקה. מהכמויות שבמתכון יוצאים שני מאפים. כל כך טעים שחיסלנו כיכר אחת איך שיצאה רותחת מהתנור. את השנייה מיד הקפאנו לביקור הקרוב של הילדים. למתכון המקורי הכנסתי את השינויים וההתאמות שלי

החומרים לבצק: 
500 גר' קמח לבן
25 גר' שמרים טריים
50 גר' סוכר
15 גר' מלח
240 מ"ל מים
50 גר' שמן זית

למילוי:
1 פלפל אדום
1 בצל בינוני
1 חציל
3 כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה גס או 2 כפות פטרוזיליה יבשה
2 כפיות גדושות שום כתוש
מלח /פלפל
ממרח עגבניות פיקנטי
2 כוסות גבינה פיקנטית מגורדת (צ'דר, קשקבל או כל גבינה אחרת שאוהבים)

אופן ההכנה
המילוי:
קולים חציל בתנור עד שמתרכך
חותכים לרצועות את הפלפל ואת הבצל. שמים במחבת עם מעט שמן זית ומטגנים מעט עד שהבצל מתחיל להזהיב
קולפים את החציל ומסננים אותו מהנוזלים שלו, קוצצים ומערבבים עם יתר הירקות שבמחבת
מערבבים עם השום והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל

הבצק:

בקערת מיקסר עם  וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים קלות, מוסיפים מים ולשים כשתי דקות עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד כ- 5-6  דקות עד לקבלת בצק גמיש, אחיד ויפה.
מקמחים את השיש ומרדדים למלבן של 30 על 50 ס"מ. חוצים את המלבן כך שמתקבלים שני מלבנים של 30 על 25 ס"מ.

2015-12-05 19.21.20

כך נראים שושני הבצק לאחר שתפחו

הרכבת המאפה:
מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ בנייר פרגמנט
מורחים על כל מלבן את ממרח העגבניות, מפזרים את מלית הירקות, חצי מכמות הגבינה המגורדת וגורסים מעט מלח גס. מגלגלים לשני נחשים הדוקים ככל שאפשר וחותכים כל אחד מהם ל-6 שושנים. מסדרים כל 6 שושנים בתבנית על נייר האפייה. פוחסים קלות כל שושן. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. אם החדר קר, מחממים תנור לטמפרטורה הנמוכה ביותר שיש בו או שפשוט מדליקים את המנורה בתנור ושמים את התבניות לתפיחה בתוך התנור
כאשר שושני הבצק תפוחים ממש יפה, מחממים את התנור ל- 170 מעלות צלסיוס
מורחים את העוגה בביצה ומפזרים עליה מעט שומשום
אופים בתנור במשך כ- 40 דקות עד שהמאפה שחום יפה
מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לטעום עד שטיפה יתקרר

2015-12-05 20.15.54