תגיות

, ,

Photo Dec 04, 17 57 55

Moist Almond Cake

את המתכון הזה מצאתי על גבי אריזה של קמח שקדים שקניתי פעם. מה שמיוחד במתכון הזה שהוא לגמרי ללא קמח חיטה אלא רק עם קמח קוקוס וקמח שקדים. בגלל שאינה מכילה קמח חיטה, העוגה מתאימה לאלו שרוצים להימנע מגלוטן וכמובן כעוגת פסח, אבל היא ממש טעימה כל השנה.

קמח הקוקוס הוא בעל תכונות מאד בריאות – הוא נטול גלוטן ומכיל מעט מאוד פחמימות. קמח הקוקוס הוא בעצם תוצר לוואי בתהליך הפקת חלב הקוקוס. בשר הקוקוס שנשאר מתהליך הכנת השמן מיובש בטמפרטורה מאד נמוכה ונטחן דק למרקם של קמח. קמח הקוקוס עשיר בסיבים תזונתיים: כ 58% לעומת סובין חיטה שבו יש "רק" 28% סיבים תזונתיים.

חשוב לדעת שהקמח קוקוס לא מחליף קמח חיטה ביחס של 1:1. לקמח הקוקוס יש תכונה של ספיחת נוזלים ברמה גבוהה ולכן משתמשים בכמות קטנה ממנו. אם ננסה לשים הרבה מידי קמח קוקוס נקבל ממש יציקה. לכן, במקום כוס של קמח רגיל יש להשתמש ב 1/4-1/3 כוס קמח קוקוס.

מרכיב נוסף בעוגה הוא קמח שקדים. קמח זה נטחן משקדים מקולפים והוא מכיל לחות גבוהה וטקסטורה עשירה. השקדים מכילים כמות נמוכה של פחמימות וכמות גבוהה יחסית של חלבון, סיבים, ויטמיןE  ומגנזיום. בקיצור הרבה בריאות !!

מרכיבים:

175 גרם חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

½ כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

1 ½ כוס קמח שקדים

½ כוס קמח קוקוס

¼ אבקת אפייה

3 כפות קקאו (או שוקולית למי שרוצה יותר מתוק)

הכנה:

שמים בקערת המיקסר את הסוכר והחמאה ומקציפים לקרם חלק

להוסיף את הביצים אחת בכל פעם עד להבלעתן בבלילה

להוסיף את החלב ותמצית הוניל

בקערה נפרדת לערבב את שני הקמחים, אבקת האפייה הקקאו והמלח

לערבב את התערובת היבשה עם התערובת הרטובה עד לקבלת מרקם אחיד

לשמן תבנית אפייה בגודל בינוני (22*32 ס"מ) ולשפוך לתוכה את התערובת

לאפות בחום  של 170 מעלות צלסיוס במשך 30 דקות

Moist almond cake

Moist almond cake

* אפשר לצפות את העוגה בקצפת ופירות או לאכול כפי שהיא.

* העוגה טעימה ורטובה יותר ביום המחרת.