תגיות

בשנה האחרונה התחלתי להתעניין יותר ויותר בקשר שבין תזונה לבריאות. ככל שקראתי יותר למדתי כמה קשורים שני אלו. הרבה מאמרים מדברים על ההשפעה הרעה של המוצרים הלבנים כמו סוכר וקמח חיטה לבן. על ההשפעה המזיקה של שמרים על הגוף ולעומתם יתרונות המחמצת הטבעית. החלטתי לנסות לאפות בעצמי לחמים של מחמצת וקמחים מלאים

מעבר לכך שאכילת לחם ביתי נותנת הרגשה טובה שאת יודעת מה הוא מכיל וששהוא נעשה מהחומרים הכי טובים, גיליתי את ההנאה הרבה שבעשיית לחם. אם פחדתי תמיד מהתעסקות עם שמרים, התהליך של גידול מחמצת בייתית והאפייה איתה הוא ממש חוויה שמצריכה קצת התעסקות אבל התוצאה ממש שווה.

 את המחמצת הראשונה שלי יצרתי לפי ההוראות של תומר בלס ראו קישור ואני ממש מודה לו על ההסבר הפשוט והברור שהכניס אותי לעולם קסום זה

:הנה תמונה של המחמצת שלי

מחמצת שאור

מעט אפורה עם ריח קצת חמוץ שוכנת בתוך קופסא סגורה במקרר הביתי שלנו כבר כמעט שנה. על דרך הטיפול בה אכתוב בהמשך